הערת אזהרה הינה הערה רשמית הנרשמת במרשם המקרקעין בישראל, אשר מטרתה היא ליידע את מי שיבקש מידע בעניין הנכס, לגבי הסכם שנעשה בכתב בדבר נכס או קרקע מסויימים, עם בעל המקרקעין או בעל הזכות בו.

מטרה זו למעשה מתחלקת לשני חלקים – הראשון הוא להתריע ולהזהיר רוכשים או מתעניינים במקרקעין כי בעל הזכות בו כבר מחוייב בחוזה בכתב לרוכש אחר ובכך למנוע מהם לעשות עסקה בדבר אותו נכס. החלק השני הוא למנוע מבעל הזכות בקרקע לעשות עסקה שונה מזו שצוינה בהערת האזהרה אלא אם יקבל את הסכמתו של הרוכש הראשון או במסגרת צו בית משפט.

הפנקסים המכילים את הערות האזהרה השונות לגבי כלל המקרקעין בארץ נמצאים בחזקה ציבורית, כלומר, המידע בהם יימסר לכל אדם אשר יבקשו. על מנת לקבל את כל המידע הקיים בעניין המקרקעין, כולל הערות אזהרה על כל סוגיהן, יש להוציא נסח טאבו.

את הערת האזהרה ניתן לרשום רק בהצגת חוזה בכתב, כגון זכרון דברים, אשר מסדיר את פרטי העסקה, חובותיהם וזכויותיהם החוקיות של הקונה והמוכר. ישנה אפשרות להגביל הערת אזהרה בתוקף תאריכי, לאחר שפג תוקפה היא תימחק גם אם העסקה לא מומשה בפועל. מחיקה שאינה תלויה בתוקף, יכולה להיעשות רק בקבלת הסכמה מפורשת מהגורם שביקש לרשום את ההערה במרשם המקרקעין.